Na iPhone 4 prelazi 77 odsto kupaca ranijeg modela

Bez autora
Jun 28 2010

Na novi iPhone 4 će preći 77 odsto kupaca ranijih modela ovog "Eplovog" mobilnog telefona. Procenat kupaca koji su najavili da će uzeti novi iPhone iznosio je 2009. godine 56 odsto, a 2008. godine 38 odsto. Anketa je pokazala i da se 54 odsto kupaca opredelilo za novi model iPhona zbog većeg kapaciteta koji iznosi 32 GB, dok je taj procenat prošle godine iznosio 43 odsto.Među 23 odsto kupaca koji su se prvi put opredelili za iPone šest odsto su ranije koristili telefon Blackberry kompanije RIM (Research In Motion), tri odsto neki od telefona pod operativnim sistemom "Androd", dva odsto neki od "Nokijinih" telefona, a 0,03 odsto neki od "Palmovih" telefona i 12 odsto neki od drugih mobilnih telefona.

Na iPhone 4 prelazi 77 odsto kupaca ranijeg modelaNa novi iPhone 4 će preći 77 odsto kupaca ranijih modela ovog "Eplovog" mobilnog telefona, pokazali su rezultati najnovije ankete koju je sprovela istraživačka kompanija "Pajper Džefri" (Piper Jaffray).

Procenat kupaca koji su najavili da će uzeti novi iPhone iznosio je 2009. godine 56 odsto, a 2008. godine 38 odsto.

Anketa je pokazala i da se 54 odsto kupaca opredelilo za novi model iPhona zbog većeg kapaciteta koji iznosi 32 GB, dok je taj procenat prošle godine iznosio 43 odsto.

Među 23 odsto kupaca koji su se prvi put opredelili za iPone šest odsto su, kako je pokazala anketa, ranije koristili telefon Blackberry kompanije RIM (Research In Motion), tri odsto neki od telefona pod operativnim sistemom "Androd", dva odsto neki od "Nokijinih" telefona, a 0,03 odsto neki od "Palmovih" telefona i 12 odsto neki od drugih mobilnih telefona.

Analitičar Gene Munster iz istraživačke kompanije "Pajper Džefri" procenjuje da će u prva četiri dana od lansiranja na tržište biti prodato između milion i 1,5 miliona iPhona 4, u šta su uključene i pretporudžbine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik